Ved behandling med kranio sakral terapi arbejder vi med kraniets knogler, rygsøjlen og sacrum (korsbenet). De fleste oplever bedring allerede efter første behandling. Kranio sakral terapi benyttes til rigtig mange forskellige problemstillinger, blandt andet hovedpine, stress, piskesmæld, rygsmerter, bækkenløsning og meget andet.

Filosofien bag kranio sakral terapi er hjælp til selvhjælp – kroppen har alle de ressourcer den skal bruge for at hele sig selv. Den skal til tider, dog hjælpes lidt på vej. Det kan sammenlignes lidt med en brækket arm – det er ikke gipsen, der heler armen – det gør kroppen selv – gipsen hjælper blot processen på vej.

Den samme mekanisme, gør sig gældende for kranio sakral terapi. Terapeuten benytter manuelt lette tryk, for at komme ind under kroppens naturlige forsvar, hvorefter klienten vil opleve en dyb afspænding under behandlingen. De fleste oplever bedring allerede efter første behandling. Kranio sakral terapi benyttes til rigtig mange forskellige problemstillinger, blandt andet hovedpine, stress, piskesmæld, rygsmerter, bækkenløsning og meget andet. Kranio sakral terapi er velegnet til alle – også børn


Kranio sakral terapi kan bl.a. afhjælpe:

Ømme nakke- og skuldermuskler, allergi, astma, brystsmerter, sammenbidte kæber, kolde hænder og fødder, influenza, tyktarmsbetændelse, forstoppelse, hyperventilation, dårlig fordøjelse, depression, diarre, svimmelhed, koncentrationsbesvær, nedtrykthed, manglende energi/sløvhed, skæren tænder, hovedpine (spænding, migræne), hjertebanken, halsbrand, højt blodtryk, søvnløshed, rygsmerter, mindre infektioner, menstruationssmerter, glemsomhed, nervøsitet, mavesår, rastløshed, maveproblemer, autisme (kun Kranio-Sakral terapeuter, der benytter SRI-protokollen)

Lidt fakta


Kranio-Sakral terapi stammer fra den osteopatiske lægekultur i USA. Formålet med kranio sakral terapi er at skabe balance i Kranio-Sakralsystemet. Det er vigtigt at Kranio-Sakralsystemet er i balance for at få hjernen til at fungere optimalt! I kranio sakral terapi behandler man, blandt andet, central-nervesystemet.

Centralnervesystemet sidder i rygmarven og er en af kroppens styremekanismer. For at behandle central-nervesystemet er det vigtigt at cerebrospinalvæskens cirkulation er optimal.

Cerebrospinalvæsken er den væske som hjernen flyder rundt i. Via blodet transporteres cerebrospinalvæsken fra hjernen og ned til centralnervesystemet og tilbage igen.

Hos mange mennesker findes der ofte en dysfunktion i kraniet. Dette kan stamme fra et slag på kroppen, traume, piskesmæld, en ulykke etc. Det er heller ikke unormalt at dysfunktionen stammer helt tilbage fra fødslen.

Ved at afspænde spændinger i membranerne og knoglestrukturerne, samt korrigere knoglernes bevægelse i forhold til hinanden, fås en bedre cirkulation af blod og cerebrospinalvæske. Dette optimerer hjernefunktionen og øger derved koncentration og hukommelse.